almind lig dreng single release med lokale anders oersager kulturnyt paa kultur koege
Pressefoto fra Promote It.
Pressefoto fra Promote It.

’Almind’lig Dreng’ – single release med lokale Anders Ørsager

Groovy bassline, sprød poptenor og et ualmindeligt smagfuldt vers og omkvæd.

 

Ørsagers nyeste single Almind’lig Dreng indeholder alle komponenterne, der skal til for at blive et vaskeægte pophit. Det er måske de færreste, der kender musikeren Anders Ørsager, men når man først har hørt hans nye single, glemmer man ikke navnet igen.

 

Anderledes erindringsbilleder fra ungdommen

‘Almind’lig Dreng’ tager lytteren en tur med ud til erindringsbilleder fra ungdommen. Fra den første forelskelse, der opstod midt i fodboldkampen i haven i sommervarmen og til gymnasietiden, hvor man stod ekstra tidligt op og tog bussen en time før i skole i håb om at møde sit crush “tilfældigt”. Det lyder som noget, man som ung fyr eller mand kan genkalde sig.

 

Men det har sandsynligvis været anderledes for Anders Ørsager. Mens Anders var kæreste med Christine, var han nemlig forelsket i Frederik ...

 

Sangen skildrer nogle af de stærke følelser, som Anders oplevede i sin opvækst, og som han dengang ikke havde nogen idé om gjorde ham til en almindelig ualmindelig dreng i forhold til de fleste andre knægte i hjembyen. Det var først senere i livet - og set i bakspejlet - at han blev klar over, at det for ham dengang var fuldstændig normalt at være tiltrukket af sin jævnaldrende ven.

 

Senere igen skulle Anders indse, hvilke konsekvenser det kan have at åbne op omkring sin seksuelle orientering. Han fortæller f.eks., hvordan han oplevede, at halvdelen af fodboldholdet stoppede med at gå i bad efter træning, da han fortalte dem, at han var homoseksuel.

 

Anders Ørsager har i løbet af sin musikalske karriere dedikeret sit talent til musikundervisning. Han har bl.a. været vokalcoach for musikere i Melodi Grand Prix, seneste her i 2024, og undervist i sang på musikkonservatoriet og MGK.

 

Med singlen ‘Almind’lig Dreng’ og det kommende solodebutalbum giver Ørsager omsider mikrofonen til sig selv og springer for alvor ud som artist og sangskriver i eget navn.

 

Faktisk udsender Ørsager den første uge af april hele seks singler, seks dage i rap på streamingtjenesterne.

 

‘Almind’lig Dreng’ er valgt som radiosinglen.

Lyrisk er ‘Almind’lig Dreng’ opbygget meget minimalistisk, men selvom ordene er knappe, indeholder sangen en vigtig stemme, som Ørsager håber vil inspirere til, at vi fortsætter vores værdidebatter om normalitetsbegreber. For der er fortsat brug for samtalen.

 

Ørsager håber også, at han kan bidrage til den LGBTQ+-repræsentation, han selv manglede, da han voksede op og savnede nogen og noget at spejle sig selv og sin seksualitet i: ‘Jeg manglede fodboldtræneren eller bankmanden, der bare boede sammen med Poul’.

 

Anders Ørsager ser sig selv som en helt almindelig dansk mand med et helt almindeligt udseende og et helt almindeligt job og familieliv.

 

Derfor håber han, at han via sin musik, kan blive den spejling for unge mennesker, som han selv efterlyste, da han var ung, forvirret og uden en gps til at hjælpe ham med at navigere rundt i det kønspolitiske landskab.

 

Det eneste ualmindelige ved Ørsager er hans ualmindeligt fede stemme.

 

Medvirkende på Ørsager:

Anders Ørsager: Vokal, keyboards og kor

Una Skott: Ak guitar og el-guitar

Peter Hansen: El-bas

Karsten Bagge: Trommer

Producer: Ørsager og Jeasper Krøll

Mix & Master: Jeasper Krøll.

 

 

sommerprogrammet 2024 i hugos gaard starter kulturnyt paa kultur koege
KULTUR:NYT

Sommerprogrammet 2024 i Hugo's Gård starter 11. maj kl. 12

I Hugo’s Gård i Køge er alt igen sat ind for at levere et godt ...
mini byen er klar til den nye saeson kulturnyt paa kultur koege
KULTUR:NYT

Mini-Byen er klar til den nye sæson

Selvom vejret stadig er lidt vinterligt, kan det ikke ændre på, ...
et aktivt kultur og fritidsliv ogsaa for mennesker med demens kulturnyt paa kultur koege
KULTUR:NYT

Et aktivt kultur- og fritidsliv – også for mennesker med demens

6. maj 2024 begynder den årlige Demensuge, som i år sætter fokus ...
almind lig dreng single release med lokale anders oersager kulturnyt paa kultur koege
KULTUR:NYT

’Almind’lig Dreng’ – single release med lokale Anders Ørsager

Groovy bassline, sprød poptenor og et ualmindeligt smagfuldt ...